ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΡΥΖΑΚΙ
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 φέτες ψωμί βρεγμένο και στημένο
- 1 αυγό
- 1 ντομάτα τριμμένη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμο ξερό
- 1 σφηνάκι ούζο
Σάλτσα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- μισό πουμαρο
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- μπαχάρι
- ζάχαρη 1 κ.γ.
- 1 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε μπολ, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδακια.
- Περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
- Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε.
- Μόλις γίνει προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και 5 κουταλιές από το λάδι που τα τηγανίσαμε στη σάλτσα, βράζουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
- Σερβίρουμε με ρύζι πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.