Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο και ρυζάκι



ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΡΥΖΑΚΙ


Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 φέτες ψωμί βρεγμένο και στημένο
  • 1 αυγό
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • λάδι 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο ξερό
  • 1 σφηνάκι ούζο

Σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • μισό πουμαρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • μπαχάρι
  • ζάχαρη 1 κ.γ.
  • 1 σφηνάκι ούζο


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε μπολ, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδακια.
  2. Περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
  3. Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε.
  4. Μόλις γίνει προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και 5 κουταλιές από το λάδι που τα τηγανίσαμε στη σάλτσα, βράζουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget