Πιτάκια με φέτα και ελιές και χουρμάδες - σοκολάτα φτιαγμένα με την πιο τραγανή ζύμη!



ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝ ΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ!

Η πιο τραγανή ζύμη για να κάνετε πιτάκια με ελιές και φέτα, με χουρμάδες και σοκολάτα ή με ότι γέμιση θέλετε.

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι Φαρίνα η για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι η μανταρίνι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
λίγο αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
 
Γέμιση με φέτα και ελιές:
Λίγο τριμμένο δυόσμο
200 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
300 γρ. φέτα τριμμένη
σουσάμι για το πασπάλισμα
 
Γέμιση με χουρμάδες και chocolate chips:
8 Βασιλικούς χουρμάδες κομμένους
Chocolate chips
 
Πώς θα τα κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε το λάδι, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. 
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ελιές, την τριμμένη φέτα και το δυόσμο.
Παίρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρογγυλά δισκάκι μέσα στην παλάμη μας. 
Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από την γέμισή και το κλείνουμε σε πιτάκι στρογγυλό.
Ακουμπάμε πάνω σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος. 
Το ίδιο κάνουμε και με τη γέμιση με χουρμάδες, τοποθετούμε κομμένους χουρμάδες και 1-2 chocolates chips και κλείνουμε σε μπαλίτσα. 
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπούλες στα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180'C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 - 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι, δεν υπάρχουν πιο τριφτά πιτάκια.
Μυστικά: Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψετε τη φέτα.