ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝ ΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ!
Η πιο τραγανή ζύμη για να κάνετε πιτάκια με ελιές και φέτα, με χουρμάδες και σοκολάτα ή με ότι γέμιση θέλετε.
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι Φαρίνα η για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι η μανταρίνι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- λίγο αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Γέμιση με φέτα και ελιές:
- Λίγο τριμμένο δυόσμο
- 200 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Γέμιση με χουρμάδες και chocolate chips:
- 8 Βασιλικούς χουρμάδες κομμένους
- Chocolate chips
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε το λάδι, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ελιές, την τριμμένη φέτα και το δυόσμο.
- Παίρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρογγυλά δισκάκι μέσα στην παλάμη μας.
- Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από την γέμισή και το κλείνουμε σε πιτάκι στρογγυλό.
- Ακουμπάμε πάνω σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
- Το ίδιο κάνουμε και με τη γέμιση με χουρμάδες, τοποθετούμε κομμένους χουρμάδες και 1-2 chocolates chips και κλείνουμε σε μπαλίτσα.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπούλες στα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180'C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 - 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι, δεν υπάρχουν πιο τριφτά πιτάκια!
Μυστικά: Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψετε τη φέτα.