Σπανακόπιτα (με 3 προψημένα φύλλα στη μέση)


ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ (ΜΕ 3 ΠΡΟΨΗΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ)

Για τη ζύμη
300 γρ. νερό
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. αλεύρι

Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και αφήνω να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Τη χωρίζω σε 12 μπαλάκια και αφήνω να ξεκουραστεί για άλλη μισή ώρα.
Ανοίγω ένα - ένα τα φύλλα και τα ραντίζω με ηλιέλαιο (περίπου 200 - 250 γρ.) (12 φύλλα, 6 για πάνω και 6 για κάτω, για ταψί Νο 36 - 38).
Σήμερα έκανα την πίτα σε μεγαλύτερο ταψί, έτσι έφτιαξα περισσότερη ζύμη και τη χώρισα σε 15 μπαλάκια. 
Άνοιξα 3 φύλλα, τα έψησα και τα έβαλα στη μέση της πίτας. Πριν από κάθε φύλλο έβαζα μια στρώση γέμιση.

Για τη γέμιση
Τσιγάρισα 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και 1 ΠΡΑΣΟ.
Έβαλα το ΣΠΑΝΑΚΙ για λίγο να μαραθεί, ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ, ΑΝΗΘΟ, ΔΥΟΣΜΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, λίγη ΦΕΤΑ και 2 ΑΥΓΑ.

Έστρωσα 6 φύλλα ραντισμένα με ηλιέλαιο, 1 προψημένο, γέμιση και άλλες 2 φορές το ίδιο. Από πάνω σκέπασα με άλλα 6 φύλλα.

Ψήσιμο για μια ώρα, στην αρχή στους 200 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά και μετά στους 170 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.



Credits:
Litsa Mouta
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπανακόπιτα (με 3 προψημένα φύλλα στη μέση)