ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ
Για το φύλλο θα χρειαστούμε .
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό..
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για γ.ο.χ.
Βούτυρο για τα φύλλα. Βιτάμ.
Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά για την κρέμα (ζάχαρη μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε).
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκανίτσα ζυμώνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε δύο φύλλα, το ένα λίγο μεγαλύτερο και το άλλο μικρότερο.
Βουτυρώνουμε το ταψί (Νο30), στρώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο μέχρι πάνω στο ταψί για να το στρίψουμε και μετά ένα μικρότερο φύλλο.
Προσθέτουμε και την κρέμα που έχει κρυώσει, χτυπάμε και ένα αυγό και το περνάμε πάνω από την κρέμα με το πινέλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Credits:
Κατερινα Στεργιου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΓαλατόπιτα γλυκιά