Σιροπιαστή σοκολατόπιτα



ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Υλικά

Για το σιρόπι
  • 450 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη 
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 25 γρ. κακάο

Για τη σοκολατόπιτα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml σπορέλαιο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 βανίλια

Για τη γκανάζ
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος


Εκτέλεση 

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό ,το κακάο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  2. Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένη την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα. 
  3. Αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη να κρυώσει.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  6. Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια.
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο στο μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
  10. Όταν η σοκολατόπιτα μας ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και βυθίζουμε ένα μαχαίρι να δούμε αν βγαίνει καθαρό για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη.
  11. Κάνουμε μαχαιριές σε όλη τη σοκολατόπιτα ώστε το σιρόπι που θα ρίξουμε από πάνω να πάει παντού. 
  12. Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο με το κρύο σιρόπι ρίχνοντας το με μία κουτάλα σιγά-σιγά.
  13. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά.
  14. Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη κομματάκια.
  15. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ.
  16. Όταν η σοκολατόπιτα μας έχει κρυώσει αρκετά την περιχύνουμε με την γκανάζ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
  17. Μετά τη σερβίρουμε!

ΠΗΓΗ: tasosgiatsis, συνταγή: Άκης Πετρετζίκης

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget