ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ
Υλικά για τη ζύμη
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. χλιαρό γάλα
5 γρ. ξηρή μαγιά
25 ml φυτικό λάδι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
Για τη γέμιση
150 γρ. τυρί που λιώνει
150 γρ. φέτα η ότι άλλο σας αρέσει
πιπεριά κόκκινη
πιπεριά πράσινη
σουσάμι μαύρο
σουσάμι
άνηθο (εγώ έβαλα ρίγανη)
1 αβγό για την επάλειψη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Η ζύμη μας θα κολλάει.
Την αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Κρατάμε ένα μέρος για απο πάνω και την υπόλοιπη την κάνουμε μια μπάλα.
Όταν φουσκώσει ή ζύμη την παίρνουμε και τη βάζουμε στην επιφάνεια του πάγκου μας που έχουμε ρίξει αλεύρι και την δουλεύουμε.
Ύστερα την ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε τη γέμιση.
Την κλείνουμε σαν πουγκί καλά, την γυρνάμε από την άλλη και σιγά - σιγά την ανοίγουμε, δεν την κάνουμε λεπτή!
Στο τέλος την αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Credits:
Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κάτι σαν πίτσα καλτσόνε...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Credits:
Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κάτι σαν πίτσα καλτσόνε...