ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Ένα κλασικό και απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή των ζυμαρικών με την κρέμα γάλακτος και την πλούσια γεύση του μπέικον και των τυριών. Ιδανικό για τις φορές που θέλουμε ένα γρήγορο αλλά χορταστικό γεύμα που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Υλικά:
- 1 πακέτο πένες
- 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 σφηνάκι ουίσκι
- 50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος light
- 200 γρ. mix τυριών για πίτσα
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- Ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με το σκόρδο και λίγο πιπέρι.
- Σβήνουμε με το σφηνάκι ουίσκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε ένα πυρέξ, απλώνουμε τις μισές από τις βρασμένες πένες.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ρεγκάτο.
- Απλώνουμε από πάνω το σοταρισμένο μπέικον και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πένες.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Πασπαλίζουμε με το mix τυριών για πίτσα.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και ελάχιστη ρίγανη για έξτρα άρωμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, με αντιστάσεις, για 15-18 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Καλή μας όρεξη!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!