ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Ολόφρεσκος κόκορας σε σάλτσα κρασιού λιώμα και γευστικότατο!!
Το έχω πει και θα το ξαναπώ.... σαν την μαντεμένια κατσαρόλα καμία σύγχρονη άλλη κατσαρόλα δεν την φτάνει...
3 ώρες αργό μαγείρεμα στην κουζίνα και 3 στο φούρνο σε μαντεμένιο σκεύος..
Μακάρι να μπορούσα να σας δώσω να δοκιμάσετε την γεύση του, σαν κυνήγι είναι.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγάρισα το κρέας σε 1 ποτήρι του κρασιού ΛΑΔΙ και 1 κ.σ. ΦΥΤΙΝΗ.
Ολόφρεσκος κόκορας σε σάλτσα κρασιού λιώμα και γευστικότατο!!
Το έχω πει και θα το ξαναπώ.... σαν την μαντεμένια κατσαρόλα καμία σύγχρονη άλλη κατσαρόλα δεν την φτάνει...
3 ώρες αργό μαγείρεμα στην κουζίνα και 3 στο φούρνο σε μαντεμένιο σκεύος..
Μακάρι να μπορούσα να σας δώσω να δοκιμάσετε την γεύση του, σαν κυνήγι είναι.
Με πατάτες τηγανητές χοντροκομμένες χωριάτικες όπως αρμόζει.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγάρισα το κρέας σε 1 ποτήρι του κρασιού ΛΑΔΙ και 1 κ.σ. ΦΥΤΙΝΗ.
Μόλις πήρε χρώμα από όλες της πλευρές έριξα 2 μεγάλα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και 1 σκελιδα ΣΚΟΡΔΟ περασμένα στο μούλτι μαζί με 3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, ΠΙΠΕΡΙ, ΚΑΝΕΛΑ, λίγο ΘΥΜΑΡΙ (όχι πολύ ίσα - ίσα να δώσει λίγο την γεύση) και σοτάρισα καλά μέχρι να μελώσουν, σε μέτρια φωτιά πάντα.
Έριξα 1 ποτήρι του νερού καλό ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Το άφησα να βράσει μέχρι να φύγει το αλκοόλ και έριξα 2 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ όχι πολύ γεμάτες.
Έριξα 1 ποτήρι του νερού καλό ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Το άφησα να βράσει μέχρι να φύγει το αλκοόλ και έριξα 2 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ όχι πολύ γεμάτες.
Τα ανακάτεψα καλά - καλά και έριξα το ΑΛΑΤΙ και ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ μέχρι να καλύψω το κρέας.
Το σιγοβράζω για 3 ώρες και άλλες 3 ώρες κοντά στο φούρνο και έτοιμο και πεντανόστιμο.