Πιπερόπιτα Πηλίου



ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΠΗΛΙΟΥ

Απερίγραπτη η γεύση της πιπερόπιτας Πηλίου
Την είχα φάει πριν 2 χρόνια εκεί και ενθουσιάστηκα.
Να την κάνετε οπωσδήποτε!!!

600 γρ. πιπεριές πράσινες
6 μεγάλες κόκκινες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα μεγάλη τριμμένη
300 γρ. φέτα
250 γρ. κίτρινα τυριά
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Σοτάρω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και την ντομάτα μέχρι να μαραθούν.
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, τη φέτα και τα κασέρια και οταν κρυώσει λίγο το μείγμα μας τα αναμειγνύω. 

Μπορεί να γίνει και με έτοιμο φύλλο αλλά εγώ προτιμώ το σπιτικό.
Για τη ζύμη
4 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ νερό,
1,5 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ και το υπόλοιπο μισό ΞΥΔΙ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
αλεύρι όσο πάρει

Για το άλειμμα
σχεδόν μία πλάκα Βιτάμ ή βούτυρο ή μισό - μισό, σχεδόν λιωμένο

Χωρίζω τη ζύμη στα οκτώ και σχεδόν λιώνω ένα Βιτάμ η βούτυρο.
Ανοίγω κάθε κομμάτι ζύμης σε μέγεθος όσο ένα πιάτο και αλείφω με το Βιτάμ.
Βάζω το κάθε φυλλαράκι το ένα πάνω στο άλλο σε δύο τετράδες, το επάνω φύλλο της κάθε τετράδας δεν το αλείφω.
Βάζω στο ψυγείο για δύο με 3 ώρες να παγώσει το Βιτάμ. Ή αφήνω και από την προηγούμενη μέρα.
Μετά ανοίγω όπως είναι σε δύο φύλλα μεγάλα, αλείφω με λίγο σπορέλαιο, από πάνω γέμιση, από πάνω το άλλο φύλλο, αλείφω πάλι με λίγο λάδι και λίγο Βιτάμ αν έμεινε.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



Credits:
Δωρα Περρου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πιπερόπιτα Πηλίου