ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Υλικά για 3 λαμαρίνες του φούρνου
(το ποτήρι που μέτρησα είχε χωρητικότητα 250 ml)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα πέντε πρώτα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα του χεριού.
Ύστερα προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Φτιάχνουμε μικρά σε μέγεθος κουλουράκια γιατί φουσκώνουν.
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, φρέσκο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, φρέσκο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δεν το πέρνει όλο)
ζάχαρη καστανή για από πάνω
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δεν το πέρνει όλο)
ζάχαρη καστανή για από πάνω
Εκτέλεση
Βάζουμε τα πέντε πρώτα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα του χεριού.
Ύστερα προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Φτιάχνουμε μικρά σε μέγεθος κουλουράκια γιατί φουσκώνουν.
Αλείφουμε με λίγο νερό και τα περνάμε από την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Καλύτερα να ψήνουμε ένα - ένα ταψί.