Αμυγδαλωτά ή γεμάτα



ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ Ή ΓΕΜΑΤΑ

Αμυγδαλωτά άσπρα σαν τα χιόνια απλά, λιτά και απέριττα.

Τι χρειαστήκαμε
1 κιλό σκόνη αμυγδάλου
400 γραμ. άχνη ζάχαρη
150 γραμ. περίπου ανθόνερο από άνθη νεραντζιάς
1/2 κιλό άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
γαρυφαλάκια

Ανακατεύουμε το αμύγδαλο με την άχνη και ρίχνουμε με δόσεις το ανθόνερο κάνοντας μια ζύμη που να μπορούμε να διαμορφώσουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Εμείς κάνουμε αχλάδια.
Αφήνουμε να στεγνώσουν κάποιες ώρες αναλόγως των συνθηκών και βουτάμε στην άχνη.
Στολίζουμε με γαρυφαλάκια.
Δεν χρειάζονται ψήσιμο.
Κρατάνε πολύ καιρό σε γυάλινα βάζα, εκτός ψυγείου φυσικά.


Credits:
Maria Xatzhstamatioy
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αμυγδαλωτά ή γεμάτα