Υλικά
1 κιλό σπάλα χοιρινή για τηγανιά, την έκοψα μόνη μου
μισή κούπα σπορέλαιο
1 λεμόνι
ρίγανη
αλάτι
2 ποτήρια νερό
1 κιλό πατάτες για τηγάνι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια όχι πολύ μικρά ούτε μεγάλα, μέτρια.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα δύο ποτήρια νερό, καλύτερα να είναι ζεστό.
Αφήνουμε να βράσει καλά. Μπορεί να χρειαστεί 1 ποτήρι νερό ακόμη.
Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να κοκκινίσει καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι, σβήνουμε με μπόλικο λεμόνι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Κόβουμε τις πατάτες, βάζουμε στο γουόκ σπορέλαιο, λίγο αλάτι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά.
Μετά πασπαλίζουμε με ρίγανη και έτοιμο το βραδινό μας. Δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.
Χοιρινή τηγανιά με πατάτες τηγανητές