Κέικ μήλου



ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ

Υλικά
4 αυγά
330 γρ. ζάχαρη
90 γρ. καλαμποκέλαιο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
35 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
270 γρ. αλεύρι φαρίνα απ
2 μήλα
λίγη κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε την βανίλια, το καλαμποκέλαιο, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα, το γιαούρτι και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι. 
Αφού γίνουν ένα ωραίο μίγμα σταματάμε το μίξερ και το μεταφέρουμε σε στενόμακρη φόρμα η σε ατομικά φορμάκια.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και βάζουμε από 2 - 3 κομματάκια μήλου σε κάθε θήκη.
Ή αν το βάλουμε σε φόρμα τα ρίχνουμε από πάνω.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 170 βαθμούς τόσο που να ροδίσουν.
Κάνουμε τη δοκιμή με ένα μαχαίρι, αν βγει στεγνό είναι έτοιμα.
Όταν κρυώσουν αν θέλουμε τους ρίχνουμε άχνη.


Credits:
Anna Lampropouloy
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ μήλου