ΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΕΛΛΑΣ
Υλικά για 1 μεγάλο τυρόψωμο,εγώ έκανα την μισή δόση για τριαντάρι ταψί
2 κυβάκια νωπή μαγιά η 2 φακελάκια ξερή
χλιαρό νερό όσο πάρει (500-600 ml)
1 κ.σ ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
500 γρ φέτα
ρίγανη
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 ασπράδια χτυπημένα με λίγο νερό για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη στο χλιαρό νερό
Προσθέτουμε, το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Προσθέτουμε τη φέτα και την ρίγανη και στο τέλος ζυμώνουμε το μαλακό βούτυρο
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει
Απλώνουμε την ζύμη στο ταψί
Χαράζουμε τα κομμάτια, αλείφουμε με το ασπράδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Credits:
Dimitris Sipidias
Dias Recipes
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΠΡΟΣΦΑΤΑ
- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΑΥΓΑ
- _ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- _ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- _ΚΡΕΑΣ
- _ΛΑΔΕΡΑ
- _ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- _ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- _ΜΕΖΕΔΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- _ΟΣΠΡΙΑ
- _ΠΑΤΑΤΕΣ
- _ΡΥΖΙ
- _ΣΑΛΑΤΕΣ
- _ΣΑΛΤΣΕΣ-ΝΤΙΠΣ
- _ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ - ΤΟΣΤ
- _ΣΝΑΚΣ
- _ΣΟΥΠΕΣ
- _ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΖΥΜΗ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
- _ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- _ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
- _ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
- _ΚΕΙΚ
- _ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- _ΚΡΕΜΕΣ
- _ΠΑΓΩΤΑ
- _ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- _ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
- _ΤΟΥΡΤΕΣ-ΠΑΣΤΕΣ
- _ΡΟΛΑ-ΚΟΡΜΟΙ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ
- _ΠΟΤΑ-ΡΟΦΗΜΑΤΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ
- _ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ
- _ΠΙΤΑΚΙΑ-ΤΑΡΤΑΚΙΑ
- _ΖΥΜΕΣ
- _ΨΩΜΙΑ
- _ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
- _ΚΡΕΠΕΣ
- _ΒΑΦΛΕΣ
- _PANCAKES-ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
- _DONUTS-ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
- _ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ-ΜΠΡΙΟΣ
- _ΚΡΟΥΑΣΑΝ
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ
- _ΠΑΣΧΑ
- _ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ
- ΒΙΝΤΕΟ
- ΜΥΣΤΙΚΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ