ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΑΥΓΟΓΛΑΣΟ
Για τη ζύμη
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Για το γλάσο:
2 ασπράδια αυγών
130 γρ. άχνη
Χτυπάμε τα ασπράδια για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλά 10 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε με ένα μικρό κουπάτ της αρεσκείας μας.
Πάνω σε κάθε ζυμαράκι βάζουμε με ένα κορνέ μαρέγκα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, στον αέρα για 17 - 18 λεπτά.
Ενώνουμε δύο - δυο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Στη ζύμη δε βάζουμε ζάχαρη, είναι αρκετά γλυκιά η μαρμελάδα όπως και η μαρέγκα με τη ζάχαρη.
Credits:
Δάφνη Λεμονάκη
Μπαχάρι και κανέλα.
Μπισκοτένιες μπουκίτσες με ψημένο αυγόγλασο
Credits:
Δάφνη Λεμονάκη
Μπαχάρι και κανέλα.
Μπισκοτένιες μπουκίτσες με ψημένο αυγόγλασο