ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Με την κλασσική παλιά συνταγή ζύμης με το γιαούρτι!
Υλικά
Για τη γέμιση βάζετε
Για τη ζύμη
(για μεζούρα έχουμε τον κεσέ του γιαουρτιού)
- ό,τι τυρί θέλετε, εγώ έβαλα τυρί φέτα, ανθότυρο, παρμεζάνα και μοτσαρέλα,
- 2 αυγά
- λίγο μοσχοκάρυδο.
- πιπέρι
Για τη ζύμη
(για μεζούρα έχουμε τον κεσέ του γιαουρτιού)
- 1 κεσέ γιαούρτι πλήρες, 200 γρ.
- 1 κεσέ λιωμένο βούτυρο, εγώ χρησιμοποίησα 250 γραμμάρια βούτυρο Λούπαρκ ανάλατο
- 3 κεσέδες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για κέικ, τότε θα βάλετε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- (συνήθως βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κεσεδάκια και αλεύρι για κέικ 1 κεσεδάκι και βάζω και μπέικιν πάουντερ αλλά λιγοστεύω την ποσότητα, από 3 κουταλάκια του γλυκού βάζω δύο κουταλάκια του γλυκού)
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ή σε μία λεκάνη ζυμώνετε με τα χέρια σας.
- Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, γιαούρτι και αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
- Δημιουργούμε μια μπάλα με το μαλακό ζυμάρι μας, τυλίγουμε με μεμβράνη ή σε σακουλάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Μετά παίρνουμε λίγη - λίγη ζύμη, ανοίγουμε ένα μικρό πιτάκι, βάζουμε το μείγμα τυριών και φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια.
- Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, στον αέρα στους 160 βαθμούς, πάντα ο φούρνος προθερμασμένος.