ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποβραδίς βάζουμε τους ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥΣ σε ΝΕΡΟ στο ψυγείο, αλλάζουμε 2 νερά και τους κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 3 - 4 κ.σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και σοτάρουμε 3 ΠΡΑΣΑ χοντροκομμένα και 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ κομμένα ροδέλες.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 3 - 4 κ.σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και σοτάρουμε 3 ΠΡΑΣΑ χοντροκομμένα και 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ κομμένα ροδέλες.
Τα σβήνουμε με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, περίπου 150 ml, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ και προσθέτουμε 4 ΠΑΤΑΤΕΣ κομμένες σε ροδέλες και 800 ml ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ.
Ρίχνουμε ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά σε μετρια φωτιά.
Ρίχνουμε ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά σε μετρια φωτιά.
Αφού περασουν τα 20 λεπτά βλέπουμε τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ αν έχουν βράσει και τότε βάζουμε μπόλικο ΑΝΗΘΟ.
Προσθέτουμε τον ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ και προσθέτουμε λίγο ΑΝΗΘΟ πάνω στο ψάρι.
Τον βράζουμε για άλλα 12 - 14 λεπτά.
Credits:
Fotini Bahatouri
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακαλιάρος ελαφριά αλατισμένος με λαχανικά στην κατσαρόλα
Credits:
Fotini Bahatouri
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακαλιάρος ελαφριά αλατισμένος με λαχανικά στην κατσαρόλα