Χοιρινό με πράσα και μανιτάρια πλευρώτους



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

Υλικά
1.500 γρ. χοιρινό μπούτι
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 δαφνόφυλλα
3 - 4 κόκκους μπαχάρι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
100 μιλιλιτρ κόκκινο κρασί
4 πράσα
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χοιρινό μας και το στεγνώνουμε με απορροφητικο χαρτί.
Το αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το λάδι και το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα.
Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Στην κατσαρόλα τώρα βάζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα μπαχάρια και τα δαφνόφυλλα.
Γυρίζουμε 2 - 3 φορές και ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα πράσα και τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε το πελτε ντομάτας.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα να καλύψει το κρέας.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβρασει για 1 ώρα περίπου.
Συνοδεύουμε με ρύζι!


Credits:
Fotini Bahatouri
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινό με πράσα και μανιτάρια πλευρώτους