ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
Ένα καλοκαιρινό αγαπημένο φαγητό, αλλά με μπάμιες βγαλμένες από τον καταψύκτη μου!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το βράδυ μαρινάρω το κοτόπουλο.
- Σε μια λεκάνη βάζω το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ το πασπαλίζω με ένα ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, λίγη σκόνη ΤΖΙΝΤΖΕΡ, λίγη ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, λίγη ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ και λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
- Του κάνω μασάζ να πάει παντού, το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
- Το πρωί, σε μια φαρδιά και κοντή κατσαρόλα βάζω ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και τοποθετώ το κοτόπουλο να τσιγαριστεί λίγο.
- Το σβήνω με ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΑΚΙ, αφήνω να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτω ένα ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, δύο σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ και ένα κουταλάκι ΜΕΛΙ.
- Το γυρνάω δύο τρείς φορές να μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτω ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ και χαμηλώνω τη φωτιά στο δύο (η κουζίνα μου έχει μέχρι 9).
- Σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω να βράσει το φαγητό για μισή ώρα.
- Προσθέτω την ΝΤΟΜΑΤΑ και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο μας.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα επίσης χαμηλή και φαρδιά βάζω ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, τις κατεψυγμένες ΜΠΑΜΙΕΣ, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ανάλογο ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ, ΧΥΜΟ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και λίγο ΜΕΛΙ και ανάβουμε το μάτι να πάρει βράση το φαγητό μας. Ακολούθως χαμηλώνουμε στο δύο και αφήνουμε να βράσουν οι μπάμιες μας!
- Όταν είναι έτοιμες τις αδειάζω προσεκτικά να μη λιώσουν στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
- Αφήνω να πάρει το φαγητό μου μια βράση και είναι έτοιμο να το γευτούμε!!!
- Μαγειρεύω σε διαφορετική κατσαρόλα τις μπάμιες για να μη λιώσουν και να διατηρήσουν το σχήμα τους και να είναι ζουμερές και μαλακές!!
- Όταν έχω περισσότερη ποσότητα φαγητού από τη συνηθισμένη της οικογένειας μας το τελειώνω το φαγητό στο ταψί του φούρνου στο φούρνο!!! Μελώνει και γίνεται τέλειο!!!
Ακολουθήστε μας στο Google News!