Μπισκότα βουτύρου με σταφίδες, πορτοκάλι και σοκολάτα



ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά
300 γρ. αλεύρι μαλακό βιολογικό ( + 1 με 2 κ.σ. αλεύρι. Βάζουμε αν χρειαστεί σε περίπτωση που η ζύμη μας έχει πολλά υγρά)
100 γρ. αλεύρι φαγόπυρο βιολογικό
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
( + 1 με 2 κ.σ βούτυρο στις λαδόκολλες των ταψιών)
125 γρ. ζάχαρη άχνη βιολογική
3 κρόκοι από αβγά βιολογικά
4 με 5 κ.σ. σταφίδες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 χυμό από πορτοκάλι
400 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε τα 2 αλεύρια, τη ζάχαρη άχνη (πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει), τις σταφίδες και το αλάτι. 
Βάζουμε λαστιχένια γάντια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το με τα υλικά μας.
Μετά βάζουμε τους κρόκους έναν - έναν, ανακατεύουμε και τέλος το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε. 
Αν η ζύμη έχει πολλά υγρά βάζουμε 1 με 2 κ.σ αλεύρι, ίσα - ίσα για να ξεκολλήσει από τη μπασίνα. 
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 με 4 ώρες, μέχρι που να σφίξει. 
Σε κορνέ μιας χρήσης βάζουμε τη κουβερτούρα, την κλείνουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι που βράζει το νερό ελαφρά. Όταν λιώσει τη βάζουμε σε ένα κυπελάκι. 
Με ένα κουπάτ διαμέτρου 6 με 8 εκ. κόβουμε τη ζύμη και τοποθετούμε τα κομμάτια αυτά σε βουτυρωμένη λαδόκολλα. 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην επάνω πλευρά του φούρνου μας για 25 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 
Ξεφουρνίζουμε και με μία τσιμπίδα περνούμε ένα ένα τα μπισκότα και τα βουτάμε στη μισή πλευρά με τη κουβερτούρα.
Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και με υπομονή τα αφήνουμε τουλάχιστον για 2 με 3 ώρες μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και να μπορέσουμε να τα ξεκολλήσουμε εύκολα και να τα βάλουμε σε ένα πιάτο!!!




Credits:
Haris Kounoupis
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Μπισκότα βουτύρου με σταφίδες, πορτοκάλι και σοκολάτα