ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΠΑΝΟΦΙ
Για τα τρουφάκια με πτι μπερ:
Υλικά:
- 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα στο μούλτι
- 220 γρ. μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
- 120 γρ. φρέσκο γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κονιάκ
- 2 κ.σ. κακάο
- 25 γρ. μαλακό βούτυρο αγελαδινό
- τρούφα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για αρκετές ώρες να σφίξει.
- Κάνουμε μπαλάκια και τα περνάμε στην τρούφα.
Για τα τρουφάκια μπανόφι:
Υλικά:
- 20 μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
- 1 ώριμη μπανάνα λιωμένη
- 1 βαζάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (θα χρησιμοποιήσουμε το μισό και το υπόλοιπο θα το κρατήσουμε για την διακόσμηση)
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τα τρουφάκια μέσα σε αυτή.
- Βάζουμε ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα και έπειτα γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ζαχαρούχο.
Συνολικά βγήκαν 50 κομμάτια.