ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ
Λουκούμι!
Χρειαζόμαστε
περίπου 3 κομμάτια οσομπούκο
3 καρότα
λίγο σέλερι
1 σκελίδα σκόρδου
2 κρεμμύδια
λίγο θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
λίγο μπούκοβο
λίγη ρίγανη
150 γρ. κόκκινο κρασί
λίγο αλεύρι
αλάτι ροζ
πιπέρι
Βάζουμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα καρότα, σέλερι, κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να ροδίσουμε τα οσομπούκο.
Αλατίζουμε τα οσομπούκο, τα αλευρώνουμε απο όλες τις πλευρές, τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
Κατοπιν προσθέτουμε τα οσομπούκο στη χύτρα ταχύτητας και την κλείνουμε.
Αλατίζουμε τα οσομπούκο, τα αλευρώνουμε απο όλες τις πλευρές, τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
Κατοπιν προσθέτουμε τα οσομπούκο στη χύτρα ταχύτητας και την κλείνουμε.
Όταν σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Το αφήνουμε να βράσει περίπου 30 - 35 λεπτά.
Το σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα πράσινη.
Το αφήνουμε να βράσει περίπου 30 - 35 λεπτά.
Το σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα πράσινη.