Κέικ με σοκολάτα και καρύδια



ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά,
2 βανίλιες,
200 γρ. βούτυρο,
50 γρ. ηλιέλαιο,
350 γρ. ζάχαρη,
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
ξύσμα από 1 λεμόνι,
1,5 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού καρύδια τριμμένα,
1 κουβερτούρα για επάλειψη όταν ψηθεί

Φτιάχνω το κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
ΣΗΜ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Χτυπάω βούτυρο + ηλιέλαιο + ζάχαρη. Προσθέτω αυγά, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού. Προσθέτω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τέλος τα καρύδια.
Όταν το βγάλω από την φόρμα ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα.


Credits:
Μαρία Μανιουδάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ με σοκολάτα και καρύδια