ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ
Ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε περίσταση!
Υλικά
Για τη Ζύμη
Για τη Γέμιση
Βγαίνει τέλειο!
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 8 γρ. αλάτι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
Για τη Γέμιση
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Απλώνουμε από πάνω την κρέμα σκόρδου και προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Βγαίνει τέλειο!
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!