Σκορδόψωμο

Πεντανόστιμο, αφράτο σκορδόψωμο!

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ


Ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε περίσταση!


Υλικά

Για τη Ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 300 γρ. χλιαρό νερό 
  • 8 γρ. αλάτι 
  • 30 γρ. ελαιόλαδο 

Για τη Γέμιση
  • 2 κ.σ. βούτυρο 
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. 
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. 
  4. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. 
  5. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα σκόρδου και προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. 

Βγαίνει τέλειο!

Πεντανόστιμο, αφράτο σκορδόψωμο!

Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget