ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά
150 γρ. λάδι
200 γρ. μέλι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1,5 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. σόδα
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. αλεύρι ολικής
2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Καρύδια ψιλοκομμένα για διακόσμηση
Σε μπόλ βάζουμε το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 σε προθερμασμένο φούρνου.
Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 σε προθερμασμένο φούρνου.
Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Νηστίσιμο κέικ μελιού με κανέλα