ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βάζω 50 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ να λιώσει.
Προσθέτω 1,5 κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ και το καβουρδίζω για 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτω 1 κούπα ΓΑΛΑ και ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ωραία μπεσαμέλ.
Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω 200 γρ. ό,τι ΤΥΡΙΑ αρέσουν σε εμάς (έβαλα ΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΓΚΟΥΝΤΑ και ΦΕΤΑ), 1 ΑΥΓΟ ελαφρά χτυπημένο και ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ.
Ετοιμάζω το ΖΥΜΑΡΙ και αφήνω να ξεκουραστεί.
Ανοίγω 3 φύλλα των 50 γρ. όσο λεπτά μπορώ και απλώνω στο ταψάκι μου (20 εκ) να προεξέχουν, και λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. ρίχνω τη γέμιση και γυρίζω το ζυμαράκι σε κόθρο.
Ψήνω την πίτα μου στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΣΗΜ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΕΔΩ θα βρείτε πολλές συνταγές για σπιτικό φύλλο για πίτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή της κυρίας Λεμονάκη.