ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΒΑΡΕΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνω σε μια λεκανίτσα 1 μικρό ποτηράκι του Ελληνικού καφέ ΝΕΡΑΚΙ, μετά 1 κουταλάκι του γλυκού ΑΛΑΤΙ, ανακατεύω, έπειτα 2 ΑΥΓΑ και 1 κουταλιά της σούπας ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
- Ανακατεύω και ρίχνω ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει.
- Την αφήνω να ξεκουραστεί μια ώρα.
- Ανοίγω φύλλο πολύ λεπτό και με ένα ποτήρι από πάνω κόβω κυκλακια.
- Γεμίζω με ΦΕΤΑ ανακατεμένη με ΑΥΓΟ.
- Βράζω σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό 3 με 5 λεπτά.
- Βγάζω με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ λιωμένο στο σερβίρισμα (εγώ έβαλα λουρπακ).
- Μπορούν να γίνουν και με γέμιση ΚΙΜΑ ή ό,τι άλλο προτιμάει ο καθένας.
Credits:
Χριστίνα ΧαραλαμπίδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ