ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Πεντανόστιμη κρεατόσουπα με λαχανικά, μοσχάρι και κριθαράκι!
Mια θρεπτική και υπέροχη σούπα!!
Υλικά
- 2,5 κιλά μοσχάρι ποντίκι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
- 2 κλωνάρια σέλερι, το λευκό μέρος
- 2 καρότα
- λίγο σχοινόπρασο, αν έχετε
- 1 πατάτα μεγάλη
- 2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μούλτι
- 120 γραμμάρια κριθαράκι ψιλό
- ¼ του φλυτζανιού του νερού ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί λίγο.
- Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Ανακατεύουμε καλά να πάει το κρεμμύδι παντού, προσθέτουμε το μέλι και ζεστό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει και να μαλακώσει.
- Όταν έχει μαλακώσει προσθέτουμε το σέλερι, τα καρότα ολόκληρα, την πατάτα ολόκληρη, το χυμό της φρέσκιας τομάτας και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε μια άλλη κατσαρολίτσα βράζουμε το κριθαράκι μας με λίγο νερό.
- Βγάζουμε τις πατάτες και τα καρότα από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι ή με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Τα ξαναρίχνουμε μέσα στη σούπα.
- Προσθέτουμε και το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από το νερό που βράσαμε το κριθαράκι.
Ακολουθήστε μας στο Google News!