Περέκ - Φυλλωτά με τυρί και κιμά



ΠΕΡΕΚ - ΦΥΛΛΩΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ


Λατρεμένα Ποντιακά φύλλα από αλεύρι και νερό, ψημένα στο σατς (ειδικό ταψί).
Άκρως υγιεινά χωρίς καμιά προσθήκη συντηρητικού, διαρκούν για αρκετό χρονικό διάστημα και γίνονται απίστευτες πίτες αλμυρές ή γλυκές στο φούρνο ή στο τηγάνι!
Μπορείτε να τα βρείτε πλέον παντού, στις λαϊκές αγορές και στα μαγαζιά με είδη παραδοσιακών προϊόντων.
Εμείς τα προτιμάμε σε ατομικά πιτάκια με τυρί και τσιγαρισμένο κιμά.
Οι επιλογές στην γέμιση είναι άπειρες!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα βρέχουμε και από τις δυο πλευρές κάτω από τη βρύση.
Τα τοποθετούμε για 10' σε πετσέτα και μόλις μαλακώσουν βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε σε φάκελο.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Γίνονται πολύ γρηγορά!!



Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia