ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια
- 30 γρ. βούτυρο
- 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 μεσαία αυγά
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 300 γρ. νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
- αλάτι, χονδρό
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι, τα μακαρόνια μας και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
- Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε το νερό, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα σε ένα multi ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά, την παρμεζάνα και το νερό σιγά-σιγά ανακατεύοντας παράλληλα.
- Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το σκόρδο, το μείγμα με τα αυγά, μπόλικο πιπέρι, επιπλέον αλάτι άμα χρειάζεται και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε με λίγο έξτρα πιπέρι και παρμεζάνα.
Tips:
- Άμα τα μακαρόνια μας δεν έχουν αρκετή υγρασία στο τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.
Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas
