ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ
Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι
- 1 γλυκοκαυτερή πιπερίτσα (ή λίγο γλυκό μπούκοβο)
- Ρίγανη
- ½ ποτηράκι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
- 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το χοιρινό, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρέας.
- Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να βγάλει τα υγρά του.
- Όταν απορροφήσει τα υγρά και αρχίσει να τσιγαρίζεται, σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μελώσουν.
- Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα (ή το μπούκοβο).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό και προσθέτουμε αν χρειαστεί.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη χοιρινή πρασοτηγανιά ζεστή, συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και φρέσκο λεμόνι.
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
