Χοιρινή Πρασοτηγανιά

Μελωμένη Χοιρινή Τηγανιά με Πράσο


ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ


Μια απλή, παραδοσιακή συνταγή με ζουμερό χοιρινό, μελωμένα πράσα και αρωματικά καρυκεύματα. Ένα πιάτο ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για ξεχωριστές περιστάσεις.


Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 5 πράσα, κομμένα σε ροδέλες 
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • Κόκκινο πιπέρι 
  • 1 γλυκοκαυτερή πιπερίτσα (ή λίγο γλυκό μπούκοβο) 
  • Ρίγανη 
  • ½ ποτηράκι κρασί (λευκό ή κόκκινο) 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το χοιρινό, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι. 
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρέας. 
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να βγάλει τα υγρά του. 
  4. Όταν απορροφήσει τα υγρά και αρχίσει να τσιγαρίζεται, σβήνουμε με το κρασί. 
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα. 
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μελώσουν. 
  7. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα (ή το μπούκοβο). 
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
  9. Ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό και προσθέτουμε αν χρειαστεί. 
  10. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε. 
  11. Σερβίρουμε τη χοιρινή πρασοτηγανιά ζεστή, συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και φρέσκο λεμόνι. 


Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget