Μάφινς σοκομπανάνα



ΜΑΦΙΝΣ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ

Λαχταριστά και σοκολατένια!
Δεν πετάμε τις μαυρισμένες μπανάνες, τις φτιάχνουμε υπέροχα γλυκά!

Δόση για 12 μεγαλούτσικα μάφινς
230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
25 γρ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη
125 ml σπορέλαιο (μισή κούπα)
2 αυγά
3 μεγάλες μπανάνες μαυρισμένες (καθαρό φρούτο 350 γρ.)
50 ml γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (3 φουσκωτές κουταλιές)
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κανέλλα
3 σωληνάκια βανίλιας ή 1 ½ κ.γ. υγρή
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
70 γρ. καρύδι χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ντύνω τις υποδοχές των μάφινς με τα ειδικά χαρτάκια. Επιλέγω καλής ποιότητας αντικολλητικά.
Σε μέτριο μπολ κοσκινίζω μαζί όλα τα στερεά - πλην ζάχαρης - και αφήνω.
Σε μεγάλο μπολ χτυπώ με μίξερ χειρός, επί 5 - 6 λεπτά, αυγά και ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτω λάδι, γιαούρτι, τις μπανάνες λιωμένες με πηρούνι και χτυπώ λίγο ώστε να αναμιχθούν καλά.
Με κουτάλα ανακατεύω στο μίγμα τα κοσκινισμένα στερεά.
Τέλος διπλώνω μέσα καρύδι και σταγόνες.
Γεμίζω τα χαρτάκια των μάφινς κατά τα ¾ σχεδόν μέχρι επάνω.
Ψήνω για περίπου 30 λεπτά. Μια βελόνα θα βγαίνει καθαρή.
Αφήνω να κρυώσουν για μισή ώρα.
Διατηρώ σκεπασμένα με μεμβράνη ή σε τάπερ για να κρατούν την υγρασία τους.
Μπαίνουν και κατάψυξη.

* ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΙΓΜΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΕΙΚ. ΤΟ ΨΗΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ!
*Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 230 ΓΡΑΜ!



ΠΗΓΗ: Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή