ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Μία άκρως απολαυστική γευστική, αφράτη, μυρωδάτη Πορτοκαλόπιτα για να συνοδέψει το απογευματινό μας καφεδάκι!!
Εύκολη στην παρασκευή της, με απλά υλικά, υπόσχεται ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε κομμάτια και το απλώνουμε σε δύο ταψιά.
- Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60°C, στον αέρα, για να ξεραθεί.
- Μόλις ξεραθεί, το θρυμματίζουμε με τα χέρια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τα βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
- Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στην κρύα πορτοκαλόπιτα, σιγά-σιγά, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι πριν τη σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Δωρα Περρου
Ακολουθήστε μας στο Google News!