Κέικ Μωσαϊκό



ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ

Απλά υπέροχο!!!

Υλικά για μια φόρμα κέικ 28εκ.
5 αυγά μεγάλα
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
225 γρ. βούτυρο φρέσκο σοφτ
1 φλ. του τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. κοφτό σόδα
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες
5 κ.σ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι
4 κ.σ. κακάο
1 πακέτο μπισκοτα πτι μπερ

Για το γλασο σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να ασπρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά ρίχνοντας δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, για να μη κόψει το μείγμα, και τη βανίλια.
Αφού χτυπηθούν και τα αυγά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το γάλα και το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει την σόδα.
Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας την οποία έχουμε βουτυρώσει κι αλευρώσει.
Το ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, ανάλογα πάντα με το φούρνο.

Για το γλάσο
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (πριν πάρει βράσει την τραβάμε από την φωτιά).
Την ριχνουμε στην κομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε το γλυκό μας!



Credits:
Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ Μωσαϊκό