Φαλάφελ σε αραβική πίτα με σως γιαουρτιού με μέλι



ΦΑΛΑΦΕΛ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Για τα φαλάφελ
250 γρ. ρεβίθια
2 σκ. σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.γ. κύμινο
λίγο μαϊντανό
2 κ.σ. αλεύρι
σπορέλαιο, για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι


Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν με 2 κ.σ. σόδα για 12 ώρες.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ώστε να φύγει η υγρασία.
Στο μούλτι βάζουμε τα ρεβίθια, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά για 3 - 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να κρυώσει το μείγμα.
Πλάθουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. 

Για τη σως βάζουμε στο μούλτι 1/2 κεσεδάκι ΓΙΑΟΥΡΤΙ, 3 κ.γ. ΤΑΧΙΝΙ, 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ, ΑΛΑΤΙ , 1,5 κ.σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ και λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και τα χτυπάμε.

Βάζουμε σε αραβική πίτα μαρούλι, ντομάτα, φαλάφελ και σως!



Credits
Σοφία Θεοδωρίδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φαλάφελ σε αραβική πίτα με σως γιαουρτιού με μέλι