Βαρκούλες γεμιστές με τυριά



ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Συνταγή
1 κούπα χλιαρό γάλα
Μια μαγιά
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγά 
50 γραμμ. σπορέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
4 κούπες αλεύρι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε το ζυμάρι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
Το κόβουμε σε οκτώ μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Ανοίγουμε το μπαλάκι σε μακρόστενο σχήμα, βάζουμε πάνω ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, μετά τα τυριά (έβαλα ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ και ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ) και ό,τι άλλο θέλουμε (έβαλα κομμένες ΕΛΙΕΣ, λίγη ΡΙΓΑΝΗ και λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ) και στο πάνω μέρος ένα κομματάκι ΝΤΟΜΑΤΑ.
Κλείνουμε τη βαρκούλα και διακοσμούμε με λωρίδες ζύμης, μία δεξιά και μία αριστερά, τις οποίες έχουμε χαράξει με ένα μαχαίρι.
Με τις 6 μπάλες ζύμης κάνουμε τις βαρκούλες ενώ τις 2 τις κόβουμε από τρεις λωρίδες και κάνουμε τα διακοσμητικά.
Πριν τις βάλουμε στο φούρνο τις αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά.
* Εναλλακτική λύση: στη γέμιση μπορείτε να βάλετε βραστές πατάτες κομμένες σε κυβάκια, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ψιλοκομμένες πιπεριές. Είναι εξίσου υπέροχα. 
Η συνταγή είναι Τούρκικη.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis