Μοσχάρι με λαχανικά και χυλοπίτες



ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Υλικά
500 γρ. μοσχάρι (ποντίκι χωρίς ζελέ)
λίγο αλεύρι
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κονιάκ
ντομάτα που έχω ετοιμάσει από πριν
λάδι
2 καρότα
4 - 5 μανιτάρια 
5 - 6 κάστανα από την κατάψυξη
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
Χυλοπίτες για το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνω το λάδι και πασπαλίζω το μοσχάρι με λίγο αλεύρι.
Όταν ζεσταθεί το λάδι θωρακίζω το μοσχάρι και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνω τα κρεμμύδια σε καρεδακια και όταν γυαλίσουν ρίχνω και τα λαχανικά.
Τα σοτάρω και αυτά και τα σβήνω με το κονιάκ.
Αφού εξατμιστεί το κονιάκ βγάζω τα λαχανικά.
Τα αφήνω σε ένα σκεύος και προσθέτω ζεστό νερό.
Χαμηλώνω την φωτιά στο ελάχιστο και του προσθέτω την ντομάτα.
Αφού μαλακώσει το κρέας ρίχνω και τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμα ρίχνω αλάτι, πιπέρι,μρίγανη.
Βάζω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζω μέσα το σκεύος που θα τελειώσω το φαγητό.
Σουρώνω το ζωμό από την κατσαρόλα και το βάζω στο ζεστό πυρέξ.
Όταν πάρει βράση ρίχνω χυλοπίτες.
Τα ανακατεύω 1 - 2 φορές και βάζω και τα λαχανικά.
Ψήνω μέχρι να είναι έτοιμες οι χυλοπίτες.


Credits:
Anna Lampropouloy
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μοσχάρι με λαχανικά και χυλοπίτες