ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Για τον κιμά
κιμάς μοσχαρίσιος, εγώ προτιμώ από το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
2 σκ. σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
άλλες φορές βάζω κανελίτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
ξύδι για το σβήσιμο του κιμά
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Βάζω πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
Τον σπάω καλά με ένα πιρούνι, να μην μένουν χοντρά κομμάτια.
Τέλος τον σβήνω με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος.
Ρίχνω το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, 4 μεγάλες κ.σ. σπιτική σάλτσα, τα μπαχαρικά μου, λίγο νεράκι και βράζω στη χύτρα μου για 20 λεπτά.
Ανοίγω και αν έχει νερό μέσα συνεχίζω με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Γεμίζω τα κανελόνια και τα βάζω σε ταψί.
Ρίχνω μπόλικο τυράκι και νερό περίπου να τα σκεπάζει.
Ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό στους 180 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou