Για τη ζύμη
2.5 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 ποτήρι νερό χλιαρό, περίπου
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
Ρίχνουμε το αλεύρι με το λάδι να γίνει τρίμματα.
Μετά προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και σιγά - σιγά το νερό ζυμωνωντας μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το λαδώνουμε ελαφρώς και το αφήνουμε στη άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση
Έβαλα:
1 στήθος και 1 μπούτι που μου είχε περισσέψει από το μεσημέρι ψημένο, το έκοψα σε μικρά κομμάτια
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα
Σοτάρουμε καλά όλα αυτά με λίγο βούτυρο.
Σοτάρουμε καλά όλα αυτά με λίγο βούτυρο.
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε 200 γρ. φέτα και λίγη γραβιέρα.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια στρογγυλά.
Γεμίζουμε με τη γέμιση, αλείφουμε λίγο λάδι στο οποίο έχουμε ανακατέψει λίγη γλυκιά πάπρικα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτοπιτάκια
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτοπιτάκια