ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Υλικά:
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κάψουλες βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε για 15 λεπτά περίπου το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
- Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο.
- Βάζουμε σε σακούλα με την μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε τα πτι φουρ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα ενώνουμε.
- Εγώ έβαλα φράουλα εσείς μπορείτε να βάλετε ότι μαρμελάδα σας αρέσει.
- Λιώνουμε μια κουβερτούρα με λίγο λάδι και τα βουτάμε λίγο στην άκρη.
- Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα!
Δημιουργός συνταγής: Αγάπη Λαζαρίδου
