Παντεσπάνι
5 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. Φαρινάπ
1 βανίλια
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
Σιρόπι
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κ.σ. Μερέντα
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να διαλυθούν και μόλις πάρει βράση αφήνουμε 4 - 5 λεπτά.
Σιρόπι
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κ.σ. Μερέντα
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να διαλυθούν και μόλις πάρει βράση αφήνουμε 4 - 5 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Κρέμα
500 γρ. γάλα
40 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. Μερέντα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το κακάο.
Κρέμα
500 γρ. γάλα
40 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. Μερέντα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το κακάο.
Ανακατεύουμε να διαλυθούνε καλά τα υλικά μας και να ζεσταθούν.
Χτυπάμε τα αυγά και μετά βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και τη Μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει,.
Όταν είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε τη χτυπάμε λίγο με το σύρμα για να αφρατέψει.
Βουτυρόκρεμα
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
1 κούπα Μερέντα
3/4 κούπα ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Βουτυρόκρεμα
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
1 κούπα Μερέντα
3/4 κούπα ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε και τη Μερέντα και σιγά - σιγά προσθέτουμε την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά ακόμα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε για να σφίξει.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
Στρώνουμε την κρέμα.
Βάζουμε και το δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Βάζουμε τη βουτυρόκρεμα και απλώνουμε παντού και στα πλαϊνά.
Γκανάζ σοκολάτα
1 κουβερτούρα 200 γρ.
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη
Τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στρώνουμε την γκανάζ και βάζουμε στα πλαϊνά καραμελωμένα αμύγδαλα τριμμένα.
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα με Μερέντα
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα με Μερέντα