CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
Για την κρέμα:- 200 ml γάλα
- 60 γρ. ζάχαρης
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκους από μεσαία αυγά
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 20 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
Για τα cupcakes:
- 2 μεσαία αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 100 ml γάλα
- 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- σαντιγί
- πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση:
Για την κρέμα:- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε μέσα τα 180ml από το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε μέσα στο μπολ σιγά-σιγά το γάλα από την κατσαρόλα ανακατεύοντας παράλληλα και μετά ρίχνουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Μόλις δέσει, τραβάμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, την λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, βάζουμε από πάνω μια μεμβράνη να εφάπτεται και αφήνουμε στο ψυγείο για 2½ ώρες τουλάχιστον.
Για τα cupcakes:
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, την βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 - 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ, προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και το γάλα σιγά-σιγά και μόλις απορροφηθεί αφαιρούμε από το μίξερ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την άχνη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
- Με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και χωρίζουμε το μείγμα σε 7-8 κυπελάκια για cupcakes που έχουμε βούτυρο-αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά μέχρι να βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα και να βγαίνει στεγνό.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανοίγουμε μια τρύπα πάνω στα cupcakes, γεμίζουμε με την κρέμα με την βοήθεια ενός κορνέ, γαρνίρουμε με σαντιγί, πολύχρωμη τούφα και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas
