Red Velvet cake



RED VELVET CAKE

Υλικά
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτια
400 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
300 γρ. ηλιέλαιο
220 γρ. κεφίρ
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 
Για την κρέμα τυριού
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί κρέμα
450 γρ. ζάχαρη άχνη
 
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι, τη σόδα, και τη ζάχαρη.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ηλιέλαιο το κεφίρ, το ξύδι, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε για λίγο ακόμα .
Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά ,μέσα στο μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 20, 25 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 170 για 30 λεπτά και άλλα 10 στον αέρα (ανάλογα με το φούρνο)

Για την κρέμα τυριού
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε σιγά, σιγά και τη ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε την κρέμα για λίγο στο ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσουμε.



Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Red Velvet cake