Soft cookies με κομμάτια σοκολάτας



SOFT COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Tα αγαπημένα μας cookies!!!!!
Να πλημμυρίζουν το στόμα… γλυκειές σοκολατένιες εκρήξεις!!

Υλικά
150 γρ. βούτυρο αγελαδινο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. καστανή ζάχαρη
70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αβγά
300 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
1/2 κ.γ. σόδα
μια πρέζα αλάτι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτελεση
Βαζω στον καδο του μιξερ το βουτυρο, τη βανιλια, την καστανη και την κρυσταλλικη ζαχαρη και χτυπαω σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψει το μιγμα.
Σταματαω το μιξερ και προσθετω τα αβγα.
Ανακατευω με μια μαριζ μεχρι να απορροφηθουν τα αβγα.
Κοσκινιζω το αλευρι με τη σοδα και το αλατι και προσθετω σταδιακα μεσα στο μιγμα των αβγων.
Ανακατευω παντα με τη μαριζ και δεν ταλαιπωρω το ζυμαρακι.
Τελος προσθετω την χοντροκομμενη σοκολατα.
Δεν ζυμωνω με τα χερια, ενσωματωνω τη σοκολατα μεσα στο ζυμαρακι με τη μαριζ, γιατι με τα χερια θα ανεβασουμε τη θερμοκρασια της ζυμης και τα κομματια σοκολατας θα αρχισουν να λιωνουν.
Σκεπαζω καλα με μεμβρανη το ζυμαρακι και το βαζω στο ψυγειο για μια ωρα.
Με ενα κουπ παγωτου παιρνω απο το μιγμα μου και το τοποθετω μεσα σε ταψακι με λαδοκολλα.
Αφηνω λιγο περιθωριο αναμεσα απο τα μπισκοτα γιατι απλώνουν.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμους για 13-14 λεπτά (οχι παραπανω γιατι θα σκληρύνουν)
Αφηνω να κρυωσουν τελειως και φυλαω σε δοχειο που σφραγιζει (αν μεινουν φυσικα)
Καντε διπλη δοση ........σιγουρα δε θα μπορείτε να αντισταθειτε!!!!
Ακολουθηστε ολα τα βήματα και το χρόνο ψησιματος για να εχετε τέλειο αποτελεσμα.

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget