ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ BABY ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω την νοστιμιά του!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω πρώτα τις ΠΑΤΑΤΕΣ για 5 - 6 λεπτά, τις στραγγίζω και αφήνω να κρυώσουν.
Κόβω το ΚΡΕΑΣ σε κομμάτια, το ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ και το θωρακίζω σε καυτό ΛΑΔΙ καλά και από τις δυο μεριές.
Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω την νοστιμιά του!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω πρώτα τις ΠΑΤΑΤΕΣ για 5 - 6 λεπτά, τις στραγγίζω και αφήνω να κρυώσουν.
Κόβω το ΚΡΕΑΣ σε κομμάτια, το ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ και το θωρακίζω σε καυτό ΛΑΔΙ καλά και από τις δυο μεριές.
Το βγάζω και στο ζουμί του ρίχνω ένα ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και αφού σοταριστεί σβήνω με ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνω 1/2 ποτήρι ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ και 1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ που έχω φτιάξει εγώ, όχι έτοιμο.
Μόλις αρχίζει να δένει το ζουμακι ρίχνω το ΚΡΕΑΣ, ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ και 1 κουταλιά ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ και το βράζω περίπου 7 - 8 λεπτά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Σε τηγάνι έχω βάλει ΛΑΔΙ και 3 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ στουμπιγμένο.
Σε τηγάνι έχω βάλει ΛΑΔΙ και 3 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ στουμπιγμένο.
Ρίχνω και σοτάρω καλά τις ΠΑΤΑΤΕΣ και λίγα ΚΑΡΟΤΑ που έχω βράσει να πάρουν χρώμα, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ και μόλις έχω το αποτέλεσμα που θέλω ρίχνω 2 κουταλιές ΒΟΥΤΥΡΟ.
Τις γυρίζω να γκρατιναριστούν από όλες τις μεριές, ρίχνω το ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ και κλείνω το καπάκι για 10 λεπτά!!
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη