ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αβγά χωρισμένα
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1/4 της κούπας νερό χλιαρό
1/4 κουταλάκι σόδα
4 αβγά χωρισμένα
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1/4 της κούπας νερό χλιαρό
1/4 κουταλάκι σόδα
Για σοκολατένιο παντεσπάνι αφαιρούμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το συμπληρώνουμε με 3 κουταλιές της σούπας κακάο.
Κάνουμε 1,5 δόση, δηλαδή με 6 αβγά, και το βάζουμε σε 26 νούμερο ταψί.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης.
Ύστερα χτυπάμε τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια να φουσκώσουν.
Στο τέλος προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό.
Περνάμε από την σίτα το κακάο με το αλεύρι και το μπέικιν.
Περνάμε από την σίτα το κακάο με το αλεύρι και το μπέικιν.
Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το υλικό.
Το ψήνουμε στους 170 σε αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Το ψήνουμε στους 170 σε αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Υλικά για την κρέμα
2 φυτικές κρέμες στο μεταλλικό κουτί
1 κρέμα γάλακτος 200γρ
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη, φουσκώσει και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια.
Για το σιρόπι
2 κομπόστες βύσσινο
3 με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι
2 κομπόστες βύσσινο
3 με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση
Σουρώνουμε την κομπόστα και βράζουμε για 1 λεπτό με την ζάχαρη.
Για το στήσιμο
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη και βύσσινα από την κομπόστα
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία μέρη.
Το βρέχουμε με λίγο σιρόπι, σαντιγί ξύσμα σοκολάτας και βύσσινα.
Συνεχίζουμε και τις άλλες στρώσεις με την ίδια σειρά.
Στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και το ξύσμα σοκολάτας και βύσσινα που έχουμε κρατήσει.