ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Έγινε τόσο νόστιμο!!
Να γλύφεις τα δάκτυλα σου!!
Υλικά
1 κουνέλι 1,5 κιλό περίπου
2 κρεμμύδια ξερά
1 νεροπότηρο κρασί
2 φύλλα δάφνης
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τις μερίδες κουνελιού.
2 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τις μερίδες κουνελιού.
Αφήνουμε να σοταριστούν πολύ καλά και να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το κρασί.
Αφήνουμε να βράσει, να εξατμιστεί και προσθέτουμε νερό ίσα με το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά.
Κατόπιν διαλύουμε 2 κουταλάκια κοφτά κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε, κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
Κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανητές, τις απλώνουμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατάκι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανητές, τις απλώνουμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατάκι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 220 βαθμούς με αέρα στην πάνω σχάρα.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki