Ρεβανί Βέροιας



ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Υλικά για το Ραβανί
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή Φυτίνη
3/4 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά για το σιρόπι
3 1/2 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
σταγόνες από λεμόνι
φλούδα από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλιά μαστίχα τριμμένη

Έβρασα πρώτα για 15 λεπτά το σιρόπι και το άφησα να κρυώσει.

Χτύπησα τα αυγά πρώτα λίγο.
Πρόσθεσα την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Το έβαλα σε 32 εκ. ταψί και έψησα στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά,  σε προθερμασμένο φούρνο.
Έκοψα το γλυκό και έριξα το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκάκι.
Το παγωτό δεν το έκανα εγώ είναι αγορασμένο.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Ρεβανί Βέροιας