Τούρτα Αφρικάνα



ΤΟΥΡΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΑ

Υλικά
1 Βιτάμ πλάκα ή βούτυρο φρέσκο 250γρ
7 κουταλιές της σούπας κακάο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
7 αβγά μεγάλα
2 βανίλιες
10 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Σιρόπι
2.5 φλυτζάνια νερό
2.5 φλυτζάνια ζάχαρη

Γαρνίρισμα
2 φυτικές κρέμες στο μεταλλικό κουτί με 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη εάν θέλουμε να γαρνίρουμε.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο και το νερό να λιώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Όχι να βράσουν!
Κρατάμε από αυτό ένα φλυτζάνι.
Χωρίζουμε τα αβγά.
Χτυπάμε τους κρόκους με την βανίλια και ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο μείγμα. 
Ύστερα χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι.
θα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας μία κουταλιά αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν και 1 κουταλιά μαρέγκα, μέχρι να τελειώσουν.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Το βάζουμε σε φόρμα κέικ Νο28 ή κανονική φόρμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς γύρω στα 40 λεπτά με πάνω - κάτω αντίσταση.
Το σιρόπι το βράζουμε 2 με 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει για να σιροπιάσουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
Γαρνίρουμε με την σαντιγί και το μείγμα που κρατήσαμε το ζεσταίνουμε πάλι σε χαμηλή θερμοκρασία για να μπορέσουμε να ρίξουμε στο γλυκό. Δεν το ρίχνουμε ζεστό γιατί θα λιώσει η σαντιγί.



Credits:
Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα Αφρικάνα