ΑΦΡΑΤΑ, ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ
Υλικά:
180 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύδι λευκό
1/2 κ.γ. σόδα
75 ml λάδι ελαφρύ
170 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
245 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το χυμό, το ξύδι και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα σιγά - σιγά.
Βάζουμε μίγμα στις θήκες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε πάνω τους λιωμένη σοκολάτα.